Hoe kwartswerkbladen schoon te maken en te onderhoudenIndustrieel gemaakt kwarts werd een populaire ontwerpkeuze voor keukenwerkbladen, en met een goede reden. Het pronkt met een opmerkelijke duurzaamheid en een luxueuze glans van natuursteen, terwijl het goedkoper en veel gemakkelijker te onderhouden is. Desalniettemin heeft het schoonmaken en onderhouden van kwartswerkbladen zijn voorbehoud, en in deze gids zullen we u vertellen over alle do’s en don’ts van het reinigen van kwartswerkbladen.

Goed onderhoud van kwarts werkbladen

In tegenstelling tot kwartsiet, dat een natuurlijk gevormd gesteente is, wordt kwarts kunstmatig vervaardigd door natuurlijke kwartskristallen te mengen met silica (polyhars) zand en verschillende pigmenten om verbluffende ontwerppatronen te creëren. Het harsgehalte maakt het aanrechtbladmateriaal van kwarts niet-poreus en dus absoluut water-, bacterie- en schimmelbestendig. Industrieel kwarts heeft echter nog steeds zijn zwakke punten, en voor het reinigen van dergelijke werkbladen moet alles worden vermeden dat het materiaal kan desintegreren. Deze onderhoudstips helpen je om de sprankelende glans van je kwartswerkbladen jarenlang te behouden.

 • Ruim alle keukenrommel onmiddellijk op. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat vloeistoffen zoals wijn, thee, koffie, ketchup of frisdrank permanente vlekken achterlaten op kwartswerkbladen, kunnen ze kwartsverkleuring veroorzaken als ze te lang worden gedroogd.
 • Vermijd contact met zuren. U moet uw kwartswerkbladen beschermen tegen alles wat zuur is (of het nu een citrusdrank is of een zelfgemaakte azijnreiniger), omdat zuren de bindingen tussen polyharsen en kwarts kunnen desintegreren, waardoor het oppervlak van het aanrecht permanent wordt beschadigd.
 • Beschermen tegen zonlicht. Als u grote ramen of dakramen in uw keuken heeft, kan te veel zonlicht uw kwartswerkbladen na verloop van tijd geel maken. Overweeg het gebruik van een speciale reiniger met UV-filters voor kwartsoppervlakken.
 • Pas op voor agressieve dieptereiniging. Kwartswerkbladen zijn beter af als ze regelmatig worden schoongemaakt met milde reinigingsoplossingen (bijvoorbeeld zeepwater) dan af en toe met agressieve reinigingsmiddelen die het oppervlak kunnen beschadigen.
 • Plaats geen hete pannen direct op kwartswerkbladen. Direct contact met hete voorwerpen (meer dan 300 graden Fahrenheit) kan de chemische toestand van polyharsbindmiddelen veranderen, wat kan leiden tot verkleuring van het oppervlak. Het gebruik van siliconen onderzetters en andere soorten hotpads helpt je prachtige toonbanken te beschermen.
 • Snijd er geen voedsel op. Hoewel kwartswerkbladen duurzaam en krasbestendig zijn, wordt het niet aanbevolen om voedsel rechtstreeks op het kwartsoppervlak te bereiden. Ten eerste maken scherpe voorwerpen zoals messen het oppervlak dof. En ten tweede maakt het snijden op het harde kwartsoppervlak een mes bot. Wederzijdse vijandigheid.

Hoe kwartswerkbladen schoon te houden

Tellers van kwarts zijn absoluut watervriendelijk, waardoor ze heel gemakkelijk (en goedkoop) schoon te maken zijn. Meestal heb je geen speciale schoonmaakspullen nodig. Hier zijn verschillende reinigingsopties voor kwartstellers.

Schoonmaken met afwasmiddel

Dagelijkse keukenrommel op kwartswerkbladen kan eenvoudig worden schoongemaakt met warm zeepwater en een niet-schurende spons. Doe wat afwasmiddel op een natte spons, maak wat schuim en was het aanrecht ermee. Verwijder daarna zeepresten met een schone microvezeldoek. Als je je toonbanken elke avond op deze manier schoonmaakt en de gemorste etensresten meteen opruimt, zullen je toonbanken vrolijk glanzen en heb je niets sterkers nodig dan afwasmiddel.

Schoonmaken met Glasreiniger (Windex)

Er zijn veel tegenstrijdige tips over het reinigen van kwartstoonbanken met glasreinigers zoals Windex. We raden aan om het met de nodige voorzichtigheid te gebruiken of deze reinigingsvoorraad helemaal over te slaan vanwege de alkalische PH-waarde die mogelijk de bindingen tussen harsen en kwartskristallen kan vernietigen. Raadpleeg dus uw aanrechtbladfabrikant voordat u Windex gebruikt, of blijf aan de veilige kant en kies voor mildere en bewezen reinigingsopties zoals afwasmiddel of ontsmettingsalcohol.

Schoonmaken met ontsmettingsalcohol

Isopropylalcohol (ook bekend als ontsmettingsalcohol) is een veilige en effectieve reinigingsoptie voor kwartstellers. Je kunt het gebruiken als gewone aanrechtreiniger voor moeilijkere aanslag, als vlekverwijderaar of als aanrechtpolijstmiddel wanneer je je aanrecht een glansboost wilt geven. Om je dagelijkse zelfgemaakte aanrechtreiniger te bereiden, meng je ontsmettingsalcohol met water in een verhouding van 1:1 (of meer alcohol) in een spuitfles. Spray het over het oppervlak, laat het een paar minuten inwerken en veeg het aanrecht schoon met een microvezeldoek.

Vlekken van kwarts werkbladen verwijderen

Er doen zich problemen voor en soms vindt u uw aanrecht bedekt met vlekken van niet-organische aard waar een mild afwasmiddel tekortschiet. Gebruik eerst onverdunde ontsmettingsalcohol om hardnekkige vlekken zoals nagellak, uitgeharde lijm of permanente stift te verwijderen. Als het niet helpt, probeer het dan aan te pakken met Goo Gone cleaner of een soortgelijk product. Breng het gewoon op de vlek aan, laat het enkele minuten intrekken en veeg het product af met een microvezeldoek. Vergeet niet het aanrechtblad af te spoelen met schoon water en af ​​te nemen met een droge microvezeldoek.

Kwarts werkbladen ontvetten

Door vlees te braden of iets te koken met vetten, kan uw kwartswerkblad in de buurt van de kookplaat helemaal bedekt zijn met vetspatten. Voel je vrij om keukenontvetters (zoals Krud Kutter of vergelijkbaar) te gebruiken om de onberispelijke glans van je aanrecht te herstellen. Lees voordat u een ontvetter koopt zorgvuldig het etiket om er zeker van te zijn dat het geen bleekmiddel bevat, wat schadelijk is voor kwartswerkbladen. Ook al zijn de meeste ontvetters veilig voor het reinigen van kwarts, laat ze niet lang op het oppervlak liggen en spoel je aanrecht altijd direct na het schoonmaken af ​​met zuiver water.

Wat mag u niet gebruiken om kwartswerkbladen schoon te maken

Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen en producten die de integriteit van het kwarts kunnen beschadigen door de binding tussen polyharsen en kwartskristallen te vernietigen:

Schuurmiddelen en schuursponsjes. Kwarts is krasbestendig als het gaat om regelmatig gebruik, maar niet als je het opzettelijk schrobt met harde voorwerpen en kracht uitoefent. Als u vastzittend, verhard voedsel moet verwijderen, laat het dan eerst weken in een sopje en kras het vervolgens lichtjes weg met een bot mes (gebruik bij voorkeur een plastic of houten wegwerpmes) om vuil te verwijderen.

Te zure of te alkalische schoonmaakmiddelen. Alles dat zich aan de uiteinden van de PH-klasse bevindt, kan verkleuring veroorzaken en uw kwarts-aanrechtblad dof maken. Vermijd dus het gebruik van Clorox-doekjes, bleekmiddel, afvoerreinigers, ovenreinigers, terpentijn, afwasmiddel voor vaatwassers en andere agressieve chemicaliën. Als u ze op andere oppervlakken in uw keuken moet gebruiken, zorg er dan voor dat het product niet op het aanrecht komt.

Als u weet hoe u voor luxe keukenwerkbladen van kwarts moet zorgen, kunt u voorkomen dat u per ongeluk het dure interieur waar u zo van houdt, verpest. Als je niet van schoonmaakchemie houdt, of als je het gewoon te druk hebt voor de dagelijkse schoonmaak, kun je altijd vertrouwen op White Glove Cleaner voor je reguliere schoonmaakbeurten. Neem vandaag nog contact met ons op om een ​​keukenreiniging, dieptereiniging of routinematige schoonmaakservice in New York City in te plannen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouw vaatwasser
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart