4 Coronavirus-ontsmettingsmiddelen die echt werken – Yaya Maria’s

Als je je zorgen maakt over de beste (wetenschappelijk bewezen) manieren om het coronavirus te doden, dan zijn hier 4 coronavirusontsmettingsmiddelen die echt werken.

Alle methoden in dit bericht zijn goedgekeurd door de CDC en/of EPA.

Laten we beginnen.

1. Zeep

Eerste dingen eerst: voordat u begint met desinfecteren, de CDC beveelt aan een oppervlak schoonmaken met water en zeep.

Waarom?

Omdat virussen klein zijn. Ze kunnen verstop je eronder vuil dat op het oppervlak zit, wat hen kan beschermen tegen het desinfectiemiddel.

Daarom komt zeep op de eerste plaats: om vuil te verwijderen.

En ook omdat zeep zelf het coronavirus kan doden.

Volgens de Amerikaanse Chemische Verenigingis zeep een geweldige manier om het coronavirus te doden omdat het vetten afbreekt.

De buitenkant van een coronavirus bevat vet, dus als het eenmaal is bedekt en geïnfiltreerd door zeep, begint het uiteen te vallen en valt het snel uit elkaar.

Hier is een video die dit proces demonstreert bij het wassen van handen met zeep:

Zeep doodt niet alleen het coronavirus op handen; het werkt ook op oppervlakken.

Elke zeep is geschikt, maar we raden deze aan omdat deze volledig natuurlijk is en je handen zacht houdt.

2. Alcohol

De CDC bevestigt dat het desinfecteren van oppervlakken met alcohol het coronavirus zal doden, maar je moet ervoor zorgen dat het desinfectiemiddel tussen de 60 en 80% alcohol bevat.

Dus je favoriete krachtige drinkbaar is niet voldoende.

Het meest voorkomende ontsmettingsmiddel op basis van alcohol is isopropylalcohol (zoals deze), met een alcoholpercentage van 70%.

De concentratie van 70% is mogelijk uitverkocht vanwege de grote vraag tijdens de pandemie, maar als u 99% isopropylalcohol (zoals deze), kun je het McGuyver maken tot een 70% oplossing.

Meng 7 delen 99% isopropylalcohol met 3 delen gefilterd water en je bent klaar.

Breng het mengsel met 70% alcohol aan op elk oppervlak dat u wilt ontsmetten en laat het intrekken minimaal 30 seconden om het coronavirus te doden.

Waarom niet gewoon de 99% alcoholoplossing gebruiken zoals deze is, zonder deze met water te verdunnen? De alcohol zal gewoon verdampen voordat het grondig werk kan doen, en het virus kan overleven.

Als je toch isopropylalcohol gebruikt om het nieuwe coronavirus te doden, wees dan veilig.

Alcohol is licht ontvlambaar, dus houd het uit de buurt van vlammen of vonken.

Neem nooit isopropylalcohol in, want het is giftig. Houd het ook buiten het bereik van kinderen.

Pas op dat u de dampen niet inademt, want ook die zijn gevaarlijk. Door ze in te ademen, komt de isopropylalcohol vrij je ademhalingssysteem binnendringen; van daaruit komt het in je bloedbaan en dus in je hersenen.

Dus als u isopropylalcohol gebruikt, zorg er dan voor dat de kamer goed geventileerd wordt door ramen te openen om een ​​hoge alcoholconcentratie in de lucht te voorkomen.

3. Waterstofperoxide

De EPA bevestigd dat waterstofperoxide een ander ontsmettingsmiddel is dat uitstekend werkt voor het ontsmetten van oppervlakken tijdens de coronaviruscrisis.

De concentratie zou ongeveer 3% moeten zijn (dat is toch wat de meeste winkels bieden), maar 0,5% zou ook moeten werken.

Laat de waterstofperoxide minimaal een minuut op het oppervlak zitten voordat je het schoonveegt (je kunt een flesje bestellen). hier).

Houd er rekening mee dat waterstofperoxide een oxidatiemiddel is met blekende eigenschappen. Als je niet zeker weet of waterstofperoxide de kleur van een bepaald oppervlak kan veranderen, test het dan op een verborgen plek voordat je het op grote schaal gebruikt.

Hoewel waterstofperoxide over het algemeen veilig is voor huishoudelijk gebruik, moet u ervoor zorgen dat u het niet inslikt. Het kan maagklachten en braken veroorzaken.

4. Bleekmiddel

Bleekmiddel is een agressieve reiniger die zeker effectief is tegen het coronavirus (dat kan bestel hier bleekmiddel).

Maar hoewel bleekmiddel krachtig is in het doden van dit gevaarlijke virus, is bleekmiddel zelf behoorlijk gevaarlijk voor alle levensvormen, inclusief de mens.

We hebben een heel bericht geschreven over het gevaar van bleekmiddel, maar om u een korte samenvatting te geven, hier is waar u op moet letten:

1. Zelfs een klein scheutje bleekmiddel dat in je oog terechtkomt kan een chemische brandwond veroorzaken– wazig zicht, pijn, roodheid en zwelling creëren, misschien zelfs blijvende schade veroorzaken. Daarom dragen oog protectiAan is zo belangrijk.

2. Bleekmiddel is gevaarlijk luchtvervuiler binnenshuis. EEN Harvard-studie onthulde dat het gebruik van slechts één keer per week bleekmiddel de kans op het ontwikkelen van een longziekte met maar liefst 32% verhoogt. Draag daarom altijd een mondkapje (zoals dit ope).

3. Bleekmiddel verbrandt je huid. Vanwege de hoge alkaliteit (pH van 12,5), bleekmiddel lost snel op de oliën en dode cellen op je huid. Dat is de reden waarom bleekmiddel aanzienlijke brandwonden op de huid veroorzaakt. Draag altijd rubberen handschoenen (zoals deze) bij gebruik van bleekmiddel.

En hier is hoe de CDC beveelt aan je brengt bleekmiddel aan om het nieuwe coronavirus te doden:

1. Controleer de vervaldatum om er zeker van te zijn dat het bleekmiddel niet is verlopen (bestel hier wat nieuw bleekmiddel).

2. Open de ramen voor een goede ventilatie tijdens het schoonmaken met bleekmiddel.

3. Zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt ​​(gezichtsmasker, rubberen handschoenenen een gezichtsschild).

4. Meng 4 theelepels bleekmiddel per liter water.

5. Meng nooit bleekmiddel met andere reinigingsmiddelen om gevaarlijke chemische reacties te voorkomen. (Bij het mengen van bijvoorbeeld bleekmiddel en ammoniak komen dodelijke dampen vrij).

6. Breng het bleekmengsel aan op het oppervlak en laat het minimaal een minuut intrekken.

7. Veeg het oppervlak af met een schone doek en water.

Gedaan.

Bleekmiddel is echter een extreem agressieve chemische stof. Als zodanig zijn er verschillende soorten materialen (variërend van stof tot tegelvoegen) die u er niet mee moet schoonmaken, omdat bleekmiddel ervoor zorgt dat deze materialen na verloop van tijd degraderen en uiteindelijk uit elkaar vallen.

Hier is een meer gedetailleerd bericht over het op de juiste manier omgaan met bleekmiddel bij het schoonmaken.

Kunnen oppervlakken leiden tot besmettingen met het coronavirus?

Het antwoord is: waarschijnlijk is het mogelijk, maar de CDC heeft nog geen oppervlakte-naar-persoon-infecties geregistreerd.

Het grootste risico op infectie komt van druppeltjes, die afkomstig zijn van mensen.

Dat gezegd hebbende, is het technisch gezien mogelijk dat het virus dat doet besmettelijk blijven urenlang (karton en koper) of zelfs dagenlang op oppervlakken (kunststof en roestvrij staal).

Maar om besmet te raken met het coronavirus, moet je worden blootgesteld aan een voldoende grote “dosis” coronaviruscellen.

Voor zover wetenschappers tot nu toe weten, lijkt de blootstellingsdosis een grote rol te spelen bij de vraag of een persoon die wordt blootgesteld aan het coronavirus raakt geïnfecteerd.

Hoe moeilijk is het om het coronavirus te doden?

Het goede nieuws is dat het virus daadwerkelijk is nogal kwetsbaar.

Zelfs als je thuis geen agressieve chemische reinigingsmiddelen hebt, kun je oppervlakken desinfecteren met wat goede oude zeep, water en elleboogvet.

Op die manier zullen zowel de chemische reactie van de zeep als de mechanische werking van het wrijven de beschermende buitenste laag van het virus aantasten, waardoor het sterft.

Wanneer moet u desinfectiemiddelen voor het coronavirus gebruiken?

Als iemand in je huishouden besmet is met het coronavirus, is het zeker tijd om de schoonmaak serieus te nemen.

In dat geval moet elke ruimte die veel wordt gebruikt, worden gedesinfecteerd drie keer per dag.

Besteed speciale aandacht aan de keuken en badkamer.

Zorg ervoor dat je kranen, gootstenen, deurknoppen en alle andere handgrepen die iemand zou kunnen aanraken, schoonmaakt.

En er is meer.

Hoe lang kan het virus overleven op een oppervlak?

Op sommige oppervlakken kan het coronavirus langer overleven dan op andere.

EEN studie toonde aan dat het virus na 72 uur op plastic en 48 uur op roestvrij staal nog steeds besmettelijk was.

Het virus was ook tot 24 uur levensvatbaar op karton en slechts 4 uur op koper.

Hoewel stof niet in het onderzoek was opgenomen, de meeste virusexperts geloven dat absorberende stof het virus eerder snel uitdroogt, waardoor het sterft.

Dat is precies wat a andere studie ontdekt met betrekking tot een eerder SARS-virus, dat niet langer dan 24 uur kon overleven op katoen.

Om het coronavirus uit kleding te verwijderen door ze mee te wassen wasmiddel werkt goed omdat de vetoplossende eigenschappen in wasmiddel ervoor zorgen dat het coronavirus uiteenvalt en afsterft. (Wij raden aan dit wasmiddel).

Nu weet u alles over desinfectiemiddelen voor het coronavirus

Nog één ding voordat je gaat.

Als je hebt gelezen over onderzoek dat na 17 dagen het coronavirus op oppervlakken heeft gedetecteerd, volgt hier het cruciale detail van dat onderzoek dat vaak wordt weggelaten.

“Gedetecteerd” betekent dat ze de dode resten van het coronavirus hebben gevonden.

De CDC benadrukt dat het virus op dat moment niet meer besmettelijk is, wat betekent dat je niet ziek wordt.

En als je het advies in dit bericht opvolgt en een van de aanbevolen ontsmettingsmiddelen gebruikt om oppervlakken regelmatig schoon te maken, is het onwaarschijnlijk dat je van persoon op persoon besmet.

Blijf schoonmaken en blijf veilig!

(Wanneer u een aankoop doet via links in dit bericht, ontvangen we mogelijk een kleine commissie zonder extra kosten voor u.)

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Inbouw-Vaatwasser.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart